Crispijn Ariëns en Manon Kamminga winnen Otterlose skeelerronde

By 17 juli 2018algemeen

OTTERLO En dat is vijf. Het verraste Crispijn Ariëns na zijn zege in de Otterlose skeelerronde.

,,Ik wist echt niet dat ik het mijn vijfde zege in Otterlo was. Ik wist al snel een rondje voorsprong te nemen. Ingmar Berga (ploeggenoot, red.) heeft fantastisch afstop werk gedaan. Ik liep steeds verder uit en na twintig ronden had ik het peloton ingehaald. Daarna in het peloton mijn werk gedaan voor ploeggenoot Ingmar Berga, die later de sprint om de ‘best of the rest’ verloor van Gary Hekman”, aldus Crispijn Ariëns .

Ook de vrouwen winnares Manon Kamminga reageerde verrast. ,,Ik reed samen met Bianca Roosenboom wat uit. De speaker sprak van een close finish en het duurde vrij lang voordat de uitslag bekend werd. Wij dachten dat zij (Bianca Roosenboom, red) eerder de finishstreep had gehaald. Maar het bleek gezichtsbedrog omdat mijn skeelers 0,086 seconde eerder over de streep gingen. Misschien werden wij misleid omdat Bianca wat naar voren boog”, glunderde Manon Kamminga.

De vrouwenfinale was super spannend. Uiteindelijk werd Imke Vormeer op 1,391 seconde derde. Met als saillant detail dat de eerste zes plaatsen door rijdsters uit verschillende ploegen werden bezet.

GESLAAGD
De Otterlose skeelerronde kan weer de boeken in als super geslaagd. De weersomstandigheden met een aangenaam zonnetje zorgden ervoor dat het aangenaam toeven was in het Otterlose.

,,Wij kijken met tevreden gevoel terug op de eerste door het voormalige Otterlose skeeler comité en de Edese IJsvereniging (EIJV), inmiddels verenigd in de Stichting Skeelersport Otterlo georganiseerde ronde. Geen wanklank gehoord op een feestelijke skeelerdag. Het inlineskaten heeft op alle fronten winst geboekt. Wij denken dat er zo’n drie tot vierduizend toeschouwers verdeeld over de hele dag aanwezig waren”, lieten Jan Vellinga (EIJV) en Rob Hummelen (Skeeler comité Otterlo) kort na afloop weten.

GOUDEN LUCTRA
De strijd om de Gouden Luctra Skeeler werd bij de vrouwen gewonnen door de afscheidnemende Elma de Vries. Zij versloeg Bianca Roosenboom, Anna van den Bos en de Bennekomse Marit van Beijnum.

Bij de mannen was het Ronald Mulder die zijn broer Michel in de finale aftroefde.

Bron: Ede Stad