Ook Antoinette de Jong naar Otterlo

By 7 juli 2018algemeen

OTTERLO Precies een week voor de skeelerronde van Otterlo heeft de organisatie nog een schaatstopper vastgelegd. Antoinette de Jong heeft haar komst toegezegd.

Bij de Olympische Spelen in Pyeongchang was er zilver op de achtervolging en brons op de 3000 meter. De Jong zal zaterdag 14 juli in Otterlo meedoen bij de wedstrijd om de Gouden Luctra Skeeler.

Voorzitter Rob Hummelen kende zaterdag een productieve dag. Want ook Melissa Wijfje werd vastgelegd. Wijfje klasseerde zich als derde bij het NK Allround en maakte deel uit van de ploeg die bij het EK de achtervolging won.

Regerend Nederlandse kampioen allround Marcel Bosker geeft ook acte de présence in Otterlo. De in Zwitserland geboren schaatser pakte het brons bij het WK Allround in Amsterdam en werd derde bij het EK Afstanden op de 5.000 meter.

De bedoeling is dat Bosker ook om de Gouden Luctra Skeeler gaat meedoen. Maar hij heeft nog geen tegenstander. Tot dusver zouden bij de mannen alleen de broers Ronald en Michel Mulder tegen elkaar rijden. ,,Ik hoop nog een absolute topper vast te leggen”, houdt Rob Hummelen de spanning erin.

Meer informatie op www.skeelerrondeotterlo.nl.

Bron: Ede Stad