PERSBERICHT

Skeelerronde Otterlo, zaterdag 6 augustus 2022, gaat niet door

Het organisatiecomité van Skeelerronde Otterlo heeft –na rijp beraad en intensief overleg- besloten de editie van 2022 niet door te laten gaan. Het evenement stond gepland voor zaterdag 6 augustus 2022. Het organisatiecomité, een samenwerking tussen de Stichting Skeelersport Otterlo en de Edese IJsvereniging, heeft dit besluit met pijn in het hart genomen.

Skeelerronde Otterlo bestaat, gedurende en periode van ongeveer 30 achtereenvolgende jaren, traditioneel uit een zeer gevarieerd en spectaculair programma voor zowel wedstrijdrijders, publiek en zeer zeker ook de Otterlose bevolking en bezoekers uit de (wijde) omgeving.

Om de ronde van 2022 te kunnen organiseren op minimaal het gewenste niveau als voorgaande edities blijkt dit voor nu te veel te vragen van de organisatie.

De datum van 6 augustus valt midden in de vakantieperiode, waardoor het helaas niet mogelijk is om voldoende vrijwilligers voor de organisatie en op de dag zelf bijeen te krijgen.

Zonder al deze vrijwilligers is het nagenoeg onmogelijk om een dergelijk Topevenement als de Skeelerronde Otterlo door te laten gaan.

Het comité gaat zich in het laatste kwartaal van dit jaar beraden wat de mogelijkheden zijn voor de editie van 2023. De organisatie hiervan zal mede afhankelijk zijn van de door de Gemeente Ede geplande infrastructurele wijzigingen aan het huidige parcours van de Skeelerronde Otterlo.